Krokodillen, Piranhas & Dolfijnen in the Pampas

Door: Marloes

Blijf op de hoogte en volg Marloes

18 Juli 2008 | Bolivia, Rurrenabaque

Ben net terug... uit the middle of nowhere... de pampas in noord Bolivia.
Pampas is een grote gras / moerasvlakte in het amazone gebied. Ben dinsdag tot en met donderdag op een tour geweest. Eerst 3 uur in een jeep over een stoffige zandweg (alles was bruin en hoestte de longen uit mn lijf). Daarna nog eens 3,5 uur met een kano (met motor) de rivier op. Daar was een lodge waar we 2 nachten verbleven. Erg basic, vol insecten met koude douche voor 1 uur per dag.

Maar wat een gave tour!!! Heb gezwommen met roze rivier dolfijnen, in een rivier vol met krokodillen en piranhas! Heb honderden krokodillen gezien, en piranhas gevist EN gegeten :) Dat was nog wat. We kregen allemaal een lijntje met een haakje eraan en vlees. Dus ik gooi dat uit die boot en begin vrolijk te kletsen. Zegt die gids, je hebt beet! Dus ik trek die lijn omhoog, vette piranha!!! Schrok me rot en begon dus te gillen, tot genoegen van de gids die helemaal gevouwen lag! Was wel een leuke ervaring.
Verder heb ik enorm veel vogels gezien, hele grote, mooie gekleurde... papagaaien en een tucan. Een uil en een supergrote anaconda. Woensdagochtend gingen we wandelen door de pampas op zoek naar deze anaconda. Zijn heel moeilijk te vinden omdat het behoorlijk begroeid is. Na 4 uur zwoegen en zweten eindelijk 1 gevonden. We moesten door het water om hem te kunnen zien, dus onze laarzen stonden vol. Daarna nog 1,5 uur terug naar de boot door de bloedhete zon. Toen ik eindelijk de boot had bereikt heb ik meteen hele plens water over mezelf heengegooid, zo heet was het. Kookte helemaal!

Morgen ga ik voor 2 dagen op een tour naar de jungle. Dat betekent, nog meer insecten. En hele grote, harige spinnen.... en geen douche... ben benieuwd. Zie er best tegenop, maarja ben nu zo dichtbij, wil het eigenlijk wel zien!

In Arequipa in Peru ben ik wezen kijken naar de bevroren Juanita. Dit is een lijk van een meisje dat is geofferd door de Inca´s. Het lijk is gevonden op de top van een vulkaan in de omgeving van Arequipa. Inca´s zagen de bergen als goden. Als er een vulkaanuitbarsting was, betekent dat dat de goden ontevreden zijn. Inca´s offerden blijkbaar kinderen om de goden tevreden te stellen.
Omdat het op de top van de berg vriest, was het lichaam van Juanita bevroren en dus nog helemaal in tact. Het lichaam is tentoongesteld in een museum, in een vrieskist. Beetje luguber om te zien, maar heel interessant. De huid was nog helemaal intact! Ook zaten al haar organen nog in haar lichaam en ze hebben zelfs bloed in de organen gevonden! Ze konden zelfs zien wat ze had gegeten voordat ze stierf! Best een wonder.

Na Arequipa ben ik naar Copacabana gegaan, bij Lake Titicaca. Daar had ik slechts 1 dag wegens een staking met bussen in Peru. Was ook nog wat. De hele bevolking komt naar het plein om te protesteren tegen de overheid. Spandoeken, potten, pannen, lepels, alles gebruiken ze om herrie te maken. Duurt de hele dag, alles is dicht.
In Lake Titicaca is het eiland van de zon (Isla del Sol). Ook daar zijn Inca ruines aangetroffen. De Inca´s geloofden dat de zon is geboren op dit eiland en van daaraf naar de hemel is gevlogen. Is best interessant die hele Inca cultuur. Heb paar musea bezocht en Peru is vol met ruines. Die mensen waren best slim! En konden zoveel maken met alles uit de natuur!
Op Isla del Sol heb ik vrienden gemaakt met de 9 jarige Alfredo. Hij verkocht stenen die hij op het eiland had gevonden. Heb er maar 1 gekocht. En van alles gevraagd over school enzo, heel schattig! Toen ik hem en zn 3 jarige broertje koekjes gaf, sprongen ze zowat een gat in de lucht!

Van daaruit naar La Paz gegaan en na 2 dagen een vlucht genomen richting de jungle en de pampas, waar ik nu dus ben. Nog 9 dagen en dan zit ik in t vliegtuig...

Veel liefs Loes

• 19 Juli 2008 - 10:07

Lien:

Wow wat een jungle story!
    Kan niet wachten tot volgende week! kunnen we weer lekker bijkletsen onder t genot van n rose-tje of een paar ;)

geniet nog even meis en tot over 9 dagen!

kussss

• 19 Juli 2008 - 15:48

Thea:

Waar blijft mr. 007 nu toch.

Wat een geweldig en spannend avontuur. Wacht nu, in spanning, je belevenissen rond je junglereis af

• 21 Juli 2008 - 17:38

Marijke V D Wal:

ik heb genoten van al je verhalen, nog een week genieten en dan zien we elkaar vast weer rondomthuis. goeie reis terug

• 22 Juli 2008 - 12:39

Suus:

ehhhh... ben blij dat jij daar zit en niet ik met die harige spinnen... iehhhh krijg helemaal kriebels van je verhaal ;)

Na mn vakantie gaan ook wij lekker bijkletsen! ZIN IN!!!
    Geniet er nog even van en je verhalen zijn super leuk om te lezen...

dikke kus!!XXX

• 22 Juli 2008 - 19:24

Maurice Vd Pluijm:

Heeee Marloes!

Ik kwam je website weer tegen (tijdje kwijt geweest; niet opgeslagen...ahum). Gaaf om te zien dat je nog steeds lekker daar zit en aan het genieten bent.

Ik ga de komende tijd maar eens wat inhaalleesvoer doornemen.

Geniet er nog lekker van wijffie en als je terug bent gaan we eens een borreltje drinken om bij te kletsen!

Gr

Maurice