Horseriding, wijn proeven & kakkerlakken!

Door: Marloes

Blijf op de hoogte en volg Marloes

09 April 2008 | Bolivia, Tupiza

Hola iedereen!

Jullie raden nooit wat ik heb gedaan.... Nouja eigenlijk staat het al in de titel van het bericht, maar ik heb dus paardgereden!!!!! Degenen die mij goed kennen, weten dat ik niet echt een liefhebber ben van deze enorme grote stinkende beesten! haha.
Maargoed, ik wilde eigenlijk een tour doen met een auto of een moutainbike, maar daar waren geen mensen voor. Nadeel als je alleen reist. Er waren wel mensen voor paardrijden, dus ik heb 3 uur op een knol gezeten en ervaren hoe het is om een cowboy te zijn.... althans was de bedoeling ;)

Het landschap was prachtig! Rode bergen vol met cactussen. Dus een cowboy gevoel kreeg je wel. Totdat het paard opeens ging rennen! Dacht dat ik eraf zou hobbelen... haha. Had ook een rugzak op en dat was niet heel relaxt. Mn camera hing om mn nek, maar die was dus uit het hoesje gevallen. Door dat gehobbel was de rits open gegaan en opeens lag mn toestel tussen mn benen. Je begrijpt, ik had het helemaal gehad! haha. Verbrandde ook nog eens, maar durfde geen zonnebrand te pakken :S

Op gegeven moment wist ik hoe ik mn paard moest stoppen, dus toen werd het iets leuker. Maar hij was wel eigenwijs. Wilde alleen maar groen eten en voorop lopen. Op gegeven moment moest het paard voor me poepen, maar mijn paard liep er gewoon langs. Alleen vergat even dat mijn been precies onder de poep van dat paard kwam.....

Nougoed, dat was mn horseriding experience... leuk, maar ipv cowboy gevoel dacht ik alleen maar: moet dit leuk zijn! haha.

Verder heb ik in Tupiza niet veel gedaan. Was maar een heel klein dorpje, dus ben op zaterdagavond met een nachtbus doorgegaan naar Tarija.
Had in Tupiza wel een nederlands stel ontmoet die een half jaar in Sucre studeren. Dus dat was gezellig! Zij waren ook een paar dagen in Tupiza, dus we hebben samen gegeten.

Ik kwam zaterdagnacht aan in Tarija om half 4. Zaten verder geen toeristen in de bus en wist eigenlijk niet waar ik heen moest. Dus stond een taximannetje die vroeg of ik naar een hostel wilde. Ik zo: JA! Dus hij pakt mn tas en loopt echt naar de alleroudste verrotte auto die ik heb gezien! Maargoed, moest wat en was moe! Dus kwam in hostel aan, veel te duur en een stinkend bed. Maargoed, prima om paar uur te slapen. Dag erna gewoon gewisseld van hotel.

Hier zitten bijna geen toeristen, dus wordt veel aangekeken op straat. Tarija ligt vlakbij Argentinie en heeft dus veel argentijnse invloeden. Ze hebben hier TERRASJES!!! Waar ik dus elke dag een paar uur op te vinden ben... En het is ook hygienischer dan de rest van Bolivia.

In Tarija woont Geke, een NL meisje uit Utrecht die ik ontmoet heb in Sucre. Ze is hier voor een half jaar en we spreken telkens af om te eten! Super gezellig. Ook kwam ik Sacha hier tegen, dus we zijn nu samen op wijntocht gegaan.

Gister hebben we 2 traditionele wijngaarden bezocht en dus ook wijn geproefd (om 11 uur ´s ochtends!). We hadden broodjes, kaas en fruit meegenomen voor een picknick en zijn midden in die wijngaard gaan picknicken. We hadden fles wijn gekocht daar en gevraagd of ze hem open wilde maken. Dus dat was mooi. Jammer alleen dat het mousserende rode wijn was met een nasmaak naar beschimmelde kaas.... dus we hebben de helft maar weggegooid!

Oja we staan in de krant van Tarija!!! Zaten we ergens te eten, kwam er zo´n vrouwtje aan of ze een foto mocht maken. Dus vandaag staan we erin hoor! Echt te grappig...

Verder heb ik mn 1e kakkerlak ervaring gehad. Sacha en ik liepen ´s avond door de stad en opeens zat er een supergroot beest op de grond. Dus ik zeg: wow, moet je kijken! Zegt Sacha, ow dat is een kakkerlak! Maar vond het wel meevallen. Niet heel eng en kreeg nog geen rillingen, maargoed hij zat dan ook niet in mn bed....

Vrijdag of zaterdag ben ik van plan om naar Argentinie te gaan. In het noorden ligt een klein stadje, Salta. Vanaf daar wil ik een vliegtuig nemen naar het zuiden om Patagonie te bezoeken!!! Hopelijk kan ik nog dolfijnen, pinquins en orca´s zien. Moet wel opschieten want het wordt bijna winter en dus ijskoud.

Zo, nu zijn jullie weer op de hoogte!

Veel liefs Loes

• 09 April 2008 - 19:15

Dewi:

Gaaf Loes!!!!!!! Super veel plezier verder gewenst in Argentina!!
    Liefs Dewi

• 10 April 2008 - 06:54

Pauline:

Loes super kicken! Op naar de Argentijnse mannen ;) xxx

• 10 April 2008 - 07:05

Mirjam:

He Marloes,Wat een verhaal weer zeg, Zie je al helemaal "vrolijk" op dat paard zitten. haha Veel plezier weer. Kus van Andre, Erik, Mariska, en mij

• 10 April 2008 - 07:49

Moos:

Hey meis,

Geweldig jij op een paard, wil je nog een keer als je weer in nederland bent ;-)?...

Echt supervet dat je naar Patagonie gaat, dat staat ook echt hoog op ons lijstje vooral voor de dieren daar. Heel veel plezier en maak wat mooie foto's daar chick!
    Goed te horen dat het zo lekker gaat met je allemaal!

Kus Moos

• 10 April 2008 - 19:29

Anneke Zuiderduin:

Ha die Marloes, wat leuk om al je avondturen te lezen!!
    Heb je al last van heimwee, of heb je het daar te druk voor?
    Nog heel veel plezier, hoor, groetjes van Anneke.

• 12 April 2008 - 20:38

Nien2:

He lieverd!

Wauw wat een verhalen weer... Zeker wel lekker op die terrasjes? Roseetje erbij en genieten maar! Heb je wel genoeg warme kleren voor je volgende bestemming? En anders moet je inderdaad maar iemand regelen die je warm houd zoals Nook al zei.... Je hebt dus geen fotos van het paardrijden, jammer had het wel willen zien hahaha!

Nou lief, heel veel plezier en alvast een goede vlucht!! Blijf genieten!

Take care!!!
    Dikke kus Nien2