Pasen, afscheid, vertrek
Door: Marloes
Blijf op de hoogte en volg Marloes
29 Maart 2008 | Bolivia, Sucre
Hoe is het met jullie? De sneeuw inmiddels gesmolten? Hier is het prima! Weer is top! Heerlijk warm en zonnig. Mn zonnebrand vliegt erdoorheen ;)
Ik ben inmiddels weer beter gelukkig. Heb het feest waarover ik vorige keer vertelde helaas moeten missen en ben toch maar even naar de dokter geweest. Met wat pillen was het zo weer over! Wel grappig trouwens die dokter. Kostte 8 euro, en moest ongeveer 3 kwartier wachten. Opeens komt er een man binnen, nou net zo groot als die vent uit The Green Mile! haha. Wist niet dat dat bestond....
Verder heb ik eigenlijk niet zoveel meegemaakt naast mn werk. Heerlijk op bed liggen en niks doen... Of in de zon zitten... En beetje stappen, dansen en wijn drinken... Dat is het wel zo´n beetje hier haha. Heerlijk ;)
Mijn pasen was niet zo heel bijzonder. Heb zondag wel een ei voor mezelf gekookt, want ja, pasen zonder ei is geen pasen! Maar verder eigenlijk niks. Tweede paasdag kennen ze hier niet. Ze zijn allemaal vrij op goede vrijdag. Was serieus niks open in de stad, alleen het toeristen café! Er was een processie door de stad, dat was best indrukwekkend. Met militairen, muziek, beelden van jezus, maria en jozef, en mensen in het zwart gekleed. Interessant om te zien, maar na half uur was het alweer afgelopen.
Gister heb ik mijn laatste werkdag gehad. Toch wel jammer, want die kinderen zal ik wel gaan missen. Zulke schatjes! Ze vonden het allemaal jammer dat ik wegging, en vroegen ook: wanneer kom je weer terug?? Ineens toonde iedereen interesse, terwijl ik daarvoor soort van genegeerd werd! Vaag, maarja is cultuur hier. Heb een certificaat gehad voor mn werk. Moest mn naam op een papiertje schrijven zodat ze dat konden overnemen. Maar helaas, ik heet nu Maloes van Hessel! haha. Mn naam is trouwens heel moeilijk hier. Ze noemen me allemaal Maria Loes, of Marie Loes haha.
Morgen moet ik helaas mn apartement verlaten. Dus ik ga richting de grootste zoutvlakte ter wereld. Ligt in het zuiden van Bolivia. Er zijn verder geen bekenden die daar ook heengaan, dus ga alleen. Wel spannend, maar ook wel heel leuk! Heb er zin in, schijnt supermooi te zijn!! Daarna ga ik naar Tarija, dat is DE wijnstreek van Bolivia, en daarna naar Argentinie!
Ik hou jullie op de hoogte!!!
Veel liefs,
Marloes
30 Maart 2008 - 00:13
Dewi:
Hey Loes,
Weer superleuk om iets van je te horen en nu gaat je reisavontuur dus beginnen! Spannend!! Goede travels gewenst, heel veel plezier! Gaat vast lukken met dat moois aan natuur daar :)! We horen wel weer van je!
Liefs Dewi
P.S. Niet teveel wijntjes drinken hè? (Haha voor de hand liggend ;P) -
30 Maart 2008 - 08:31
Rene En Els:
Hallo Marloes.
Fijn om te lezen dat het goed met je gaat. Dit is toch een geweldige ervaring en iets waar je altijd aan zal blijven denken. Wel heel spannend hoor dat je er alleen op uitgaat maar ook dit ga je weer als een geweldige belevenis ervaren.
Hier in NL zijn we vannacht overgegaan naar de zomertijd en we hopen dan ook dat eindelijk de ZON eens gaat schijnen hier.
Hier gaat alles goed. We blijven je volgen.
Groetjes Els, Rene en kids. -
30 Maart 2008 - 13:18
Maurice:
Hi Marloes!!
Nou eindelijk die site van je gevonden hoor....Ik telkens vergeten door alle activiteiten rond het huis, maar dan hoorde ik Rob of Ben er weer over en dacht ik...mmmm..moet ff gaan zoeken. Heb ook een tijd geen internet gehad dus dat heeft ook meegespeeld. Ik ga de komende tijd is op mijn gemak al je verhalen terug lezen, want er heb er nog geen een kunnen lezen. Ik moest hard lachen om direct te lezen over je wijn....gelukkig waar je ook zit; de gedachte is hetzelfde...Hebbie wat gehad aan de handige presents??
Als je terug bent moeten we maar eens een goed glas bier / wijn gaan drinken.
Het project gaat nu de laatste fase in en halverwege April zijn we live. We hebben iets vertraging opgelopen doordat we wisselingen op de afd hebben gehad. JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA we missen je aanwezigheid en gezelligheid, maar ook de slimme handjes. Tot zover werk, want dat komt nog wel een keer.
Het bevalt me goed om 'MUG' te zijn; inwoner van Haarlem...
Huisje moeten we nog wel het een en ander aandoen, maar tegen de tijd dat de zomer er echt aankomt (ahummmm in NL??) kunnen we heerlijk in de tuin zitten.
Nou meissie geniet nog ff lekker daar, want als je straks terug bent verlang je er zeker naar terug en ga je je volgende trip direct weer plannen.
Mzl
Maurice -
30 Maart 2008 - 17:57
Mirjam:
hey Marloes, jeh nu alweer weg bij je kids. jammer dat je nu alleen verder gaat reizen maar ook dat is weer een uitdaging toch! geniet van al de mooie natuur en de rest uiteraard. groetjes Andre ,Mirjam en de kids. -
30 Maart 2008 - 19:02
Evelien:
Hé marloes!! Das raar heh? Kort afscheidje en ik zie je de komende 4 maanden niet weer! Nog vermaakt het laatste weekje in Sucre? Ik zeker..geweldig gehad! Heel veel plezier de komende tijd! Je kan het!! Weet zeker dat het allemaal goed gaat komen! Vond het super gezellie de afgelopen twee maanden, thanks voor alles en we moeten zeker weer meeten in Nederland. Ik zal je site volgen! Heb mn mailadres al ingeschreven :D
Zit nu in Quito.. wel echt even wat anders dan dat kleine Sucre!
Lieeefs van Eef! -
31 Maart 2008 - 08:02
Anouk:
whaaaa spannend in je eentje!!! maar je redt t heus wel! heel veel plezier he, ik mail je van de week even! dikke zoen -
31 Maart 2008 - 15:59
Nathalie:
Hej Loes
Superleuk je verhalen! Nu gaat dan je reisavontuur beginnen ben benieuwd hoe je het vindt. Ik heb al zin in Thailand korte maar krachtige reis :P OP me werk gaat alles zn gangentje superdruk maar mag een hoop doen en daar hou ik van :P Verder weinig veranderd hier heb nog wel nieuwtjes maar die mail ik wel.
x Naat -
31 Maart 2008 - 20:43
Ellen:
Heeey Loessieee!!!Hoe gaat het meis?Heerlijk dat je je lekker kunt vermaken daar in het verre Bolivia. Hier is het lekker regenachtig...helaas. Ben benieuwd naar je volgende verhaal!!Succes he meis!
Kus El