Duurste hotel in Arequipa....wat wil je nog meer?!

Door: Marloes

Blijf op de hoogte en volg Marloes

07 Juli 2008 | Peru, Arequipa

Het is weer eens zover. Ben in Peru, en ja hoor, ziek.... Weer eens iets verkeerds gegeten. Kippensoep dit keer. En nog wel in een degelijk, relatief duur, restaurant.
Dus weer eens krampen in mn maag. Leef nu al 2 dagen op crackers, witte rijst en cola om de bacterien te doden ;) Maargoed, je raakt eraan gewend.
Vandaag gaat het gelukkig beter. Had vanacht gedroomd over de laatste keer dat ik ziek was in Bolivia, en dat ik toen pillen had gekregen van de dokter. Besefte opeens dat ik die had bewaard... doet wonderen!

Na Cusco ben ik naar Huacachina gegaan, een oase 5 km vanaf Ica. Alleen maar backpackers, enorme zandduinen, zon, zwembad, cocktails... De enige avond dat ik daar was dus goed besteed aan de bar met 2 nederlanders en een australische. Volgende ochtend (na 3 uur slaap voelde ik de alcohol nog) was iets minder leuk toen ik een boottour (in speedboot) moest doen naar eilanden met (stinkende) vogels. Hoogtepunt was dat ik wel dolfijnen heb gezien!!!! Stuk of 20, heel dichtbij :D

Van de zon in Huacachina heb ik niet zo kunnen genieten aangezien ik zo moe was van t feesten dat ik na de tour weer terug mn bed in ben gegaan....

Daarna naar Nasca. De Inca´s hebben vlakbij Nasca een soort landkaart getekend op de aarde. Ook met veel afbeeldingen van dieren etc. Kan je alleen vanuit de lucht zien. Donderdagochtend was het zover, ik ging vliegen! In een vliegtuig met 4 mensen (incl de piloot). Na een half uur was ik blij dat ik weer aan de grond stond. De piloot maakte zoveel bochten, dat je je orientatie kwijt raakt en dus heel erg misselijk wordt! Maar de lijnen waren het waard! Wonderbaarlijk dat zoiets altijd bewaard blijft, niet vervaagd, terwijl het gewoon in het zand is getekend. Je kan dit niet zien vanaf de grond, de afbeeldingen zijn wel 100 meter lang, of langer!

Zaterdagochtend ben ik in Arequipa aangekomen, de twee na grootste stad van Peru, in het zuiden. En het is hier zo lekker!!! De hele dag zon! Heerlijk warm! Denk zo´n 20 a 25 graden, eindelijK!!!
Er is hier veel te doen (hikes) en te zien, maar ik geef voorkeur aan niks doen en in de zon zitten!!! Heb ik wel verdiend, even bruin worden voordat ik naar huis kom. Vandaag dus een 5 sterren hotel opgezocht om heerlijk van hun buitenzwembad te genieten! De douches waren top! eindelijk een keer En warm water En veel water! Jammer dat ik niet kon blijven slapen... en kamer kost 400 USD... Ga morgen weer denk ;)

Nog minder dan 3 weken te gaan, en dan moet ik helaas weer naar huis. Komt er een einde aan dit heerlijke leventje! Alhoewel ik er ook best weer naar verlang om iedereen te zien, mn eigen bed en een kapper!

Wat staat er nog op de planning? Lake Titicaca, La Paz en de jungle! Dus nog leuke dingen in het vooruitzicht :)

Tot snel!

Liefs Loes

• 08 Juli 2008 - 09:14

Mirjam:

Geniet nog effe he Loessie. Vooral van de jungle lijkt me erg gaaf. Wij zijn op vakantie als je terug komt maar zie je vast wel gauw weer. Dikke kus van ons vieren,xx Mirjam

• 08 Juli 2008 - 11:04

Moos:

Hey chickie!

Ga er nog even lekker van genieten de laatste weekjes, hoop dat je weer opgeknapt bent inmiddels!

Helaas zijn de chickies de 29e niet helemaal compleet wegens vakantie maar probeer er te zijn als je terug op Nederlandse bodem bent! :-)

Kus Moos

• 08 Juli 2008 - 14:11

Anneke Zuiderduin:

Hee Marloes, weer helemaal beter? Ga nog 3 weekjes goed genieten, he, maar dat ben je zeker wel van plan!! Heel veel plezier nog en tot gauw, liefs Anneke.